Alle informatie over de World Padel Tour

Alle informatie over de World Padel Tour

Alles wat je wilt weten over de World Padel Tour 2020

Er zijn meerdere internationale padel organisaties, maar met stip bovenaan staat de World Padel Tour 2020. De World Padel Tour is een grote federatie die onder andere zorgt voor de objectieve ranglijst van de padelspelers en grote toernooien verzorgt. Het grootste toernooi is de jaarlijkse World Padel Tour. Het merendeel van deze wedstrijden vindt plaats in Spanje. Gemiddeld zijn er 20.000 bezoekers per toernooi. Met de toenemende populariteit van padel zullen deze toernooien binnenkort over veel meer landen verspreid worden. In 2020 wilde de World Padel Tour de padelsport extra in het zonnetje zetten door het organiseren van zogenaamde tentoonstellingen. Hierbij zijn geen punten te winnen voor de spelers, het is puur bedoeld om de sport te promoten. Er wordt bijvoorbeeld gespeeld op bijzondere locaties om extra aandacht te creëren.

Waar het prijzengeld bij padel eerder nog vrij laag lag, stijgt dit de laatste jaren hard met dank aan de vele sponsoren. Zo ligt het prijzengeld van de World Padel Tour boven de €130.000. Een flinke stimulans voor de spelers om de finale te winnen! 

Alle stops van de World Padel Tour in 2020

Benieuwd naar alle stops van de World Padel Tour 2020? We zetten ze voor je op een rijtje. De oorspronkelijke kalender is enigszins overhoop gegooid door de wereldwijde gevolgen van Covid-19. Sommige toernooien zijn daardoor verplaatst of geannuleerd. 

De World Padel Tour heeft veel verschillende sponsors. Het Spaanse biermerk Estrella Damm is in 2020 de grootste sponsor van de organisatie. De toernooien zijn dan ook grotendeels naar het biermerk vernoemd. 

In 2020 hebben de volgende toernooien plaats gevonden: 

29 februari - 8 maart: Marbella Master

28 juni – 5 juli: Estrella Damm Open

12 – 17 juli: Veulve A Madrid Open

2 – 9 augustus: Adeslas Open

30 augustus – 6 september: Estrella Damm Valencia open

6 – 13 september: Sardegna Open

20 – 27 september: Estrella Damm Menorca Open

10 – 18 oktober: Estrella Damm Barcelona Open

1 – 8 november: Estrella Damm Alicante Open

15 – 22 november: Cupra Las Rozas Open

10 – 13 december: Estrella Damm Menorca Master Final 2020

Vervallen zijn:

13 – 15 maart: Tentoonstelling in Mérida (Mexico)

23 – 29 maart: Vigo Open

13 – 19 april: Tentoonstelling in Estocolmo (Zweden)

27 april – 3 mei: Alicante Open

11 – 17 mei: Oviedo Open

 

Volg de World Padel Tour op de voet

Vind je het leuk om de wedstrijden van de World Padel Tour live te volgen? Op de officiële website zijn livestreams te vinden van alle wedstrijden, waardoor je ook achter je scherm kan genieten van de hoogtepunten van onze mooie sport. Ook vind je hier alle informatie over de deelnemende sporters aan het toernooi.

World Padel Tour 2021 Schedule

Ben jij benieuwd welke steden de World Padel Tour 2021 aandoet? Houd dan onze website in de gaten. Zodra het nieuwe schema bekend is zullen wij deze op ons blog publiceren.