Welk Padel Racket moet ik kiezen?

Welk Padel Racket is voor mij geschikt?


Dit is een vraag die veel beginnende Padel spelers zichzelf stellen. In dit artikel gaat PadelPatron.nl hier dieper op in, zodat jij na het lezen van dit artikel in staat bent een goede keuze voor een Padel Racket te maken.

Padel - Jouw nieuwe favoriete sport


Je hebt net jouw nieuwe favoriete sport ontdekt en wilt nu een racket gaan aanschaffen, die past bij jouw niveau en speelstijl. Wij leggen in dit artikel alle factoren uit die bij deze keuze en beslissing een rol spelen. 

Er zijn drie vormen van racketbladen waaruit je kunt kiezen:

 • Rond (Redonda)
 • Diamant (Diamante)
 • Druppel (Lágrima)
Padel Rackets - de verschillende vormen
Hieronder leggen we per vorm uit wat de specificaties en verschillen zijn.

Ronde Padel Rackets (Redonda)


Ronde rackets zijn ideaal voor beginners. Ze hebben een gemiddelde / lage gewichtsbalans, waardoor ze zeer comfortabel en gemakkelijk te gebruiken zijn. Deze padel rackets hebben een ​​vergrootte sweet spot en zijn dus behoorlijk vergevingsgezind als je de bal niet precies in het midden van het racket raakt, wat als beginner nog al eens zal gebeuren. 

Dit type rackets zijn ook ideaal voor verdedigende spelers, wiens grootste kracht het plaatsen van de bal is. Ze bieden uitstekende controle, maar hebben wel als nadeel het gebrek aan kracht voor smashes. 

Voordelen:

 • Zeer comfortabel en makkelijk in gebruik
 • Vergrootte sweet spot
 • Zeer veel controle

Nadelen:

 • Weinig power
 • Lastig om smashes te slaan

Naar alle rackets voor beginners >

Padel Rackets met druppel vorm (Lágrima / Teardrop)


Padel rackets in de vorm van een druppel (ook wel teardrop genoemd), zijn de meest populaire rackets, omdat ze ideaal zijn voor gemiddelde spelers. Ze bieden een geweldige mix van kracht en controle en kunnen je dus helpen uitstekende slagen te maken met een grote verscheidenheid aan effecten.

Deze rackets zijn zeer veelzijdig en passen zich aan alle speelstijlen aan: zowel klimatologische omstandigheden als verschillende wedstrijdsituaties. Het blad is als het ware een mix tussen diamant en rond en heeft een gewichtsverdeling die zeer gelijkmatig is. Doordat de sweetspot zich in het midden van het racket bevindt heb je een zeer gebalanceerd racket, geschikt voor verschillende situaties tijdens het spelen.

Voordelen:

 • Power
 • Controle
 • Sweet spot in het midden

Nadelen:

 • Minder geschikt voor de gevorderde en professionele speler

Naar alle rackets voor beginners >

Naar alle rackets voor gemiddelde spelers >

Padel Rackets in diamant vorm (Diamante)


Dit zijn de favoriete rackets van veel gevorderde en professionele spelers. Ze hebben het meeste gewicht van het racket in de top van het racket, wat betekent dat het grootste deel van het gewicht zich in het bovenste gedeelte van het racket bevindt. Dit geeft het racket heel veel power, maar maakt het aan de andere kant ook veel moeilijker om te controleren. De sweet spot van het racket is ook minimaal. Dit type racket wordt alleen aanbevolen aan spelers die het spelletje echt onder de knie hebben en de bal consequent met een aanzienlijke kracht en altijd met het midden van het racket kunnen slaan. Het racket in diamant vorm is ideaal voor aanvallende spelers en in het bijzonder de spelers die aan de linkerhelft van de baan spelen.

Als je van een ander type racket overstapt naar een diamant, kun je het beste voor een racket gaan dat wat minder weegt dan je gewend bent, om te compenseren dat de balans van deze rackets in de top ligt.

Voordeel:

 • Veel power

Nadeel:

 • Minder controle

Naar alle Pro rackets >

Naar alle Rackets voor gevorderden >

 

Grip van een Padel Racket


Padelrackets kennen in tegenstelling tot bijvoorbeeld tennisrackets geen verschillende gripmaat. Je kunt om de juiste gripmaat te realiseren overgrips toevoegen. Het is belangrijk om de overgrip regelmatig te vervangen, want als je handen zweten, zal je grip snel verslechteren en zul je minder controle hebben als je de bal raakt. Vooral als je de bal niet raakt in de sweet spot van het racket. Bullpadel heeft voor extra grip de Hesacore grip ontwikkelt.

Gewicht van een Padel Racket


Het juiste gewicht van een Padel Racket is erg subjectief. Je zult zelf verschillende rackets moeten proberen om te ontdekken welk gewicht het beste bij je past. Als je een meer gevorderde speler bent, dan kies je over het algemeen voor een zwaarder racket. Ben je een beginner, dan kun je beter voor een lichter racket kiezen. Zo voorkom je blessures.

De algemene richtlijnen voor het gewicht van een racket zijn als volgt:

 • Vrouwen - tussen 340 en 370 gram. De meeste spelers kiezen voor circa 360 gram.
 • Mannen - tussen 360 en 390 gram. De meeste spelers kiezen voor 370-375 g.
 • Junior - tussen 240 en 280 gram.

Hoe het gewicht wordt verdeeld is ook erg belangrijk en kan de wendbaarheid en balans tussen controle en kracht beïnvloeden. De beste manier om de wendbaarheid te beoordelen, is door een racket uit te proberen en te kijken welke stijl het beste bij je past. Tip: als je de mogelijkheid hebt om een racket te testen, probeer dan vooral net volleys te slaan om een goed oordeel over het racket te kunnen maken. De meer wendbare rackets geven je een gevoel van snelheid bij het voorbereiden van een volley, terwijl de minder wendbare rackets wat lastiger aanvoelen.

Frame van een Padel Racket


Frames van Padelrackets zijn meestal gemaakt van glasvezel of carbon. Glasvezel is goedkoper om te produceren en wordt gebruikt bij de goedkopere modellen. Kevlar wordt ook samen met carbon op sommige high-end rackets gebruikt. Carbon is in verschillende kwaliteiten verkrijgbaar. Van 3k tot 18k.

De dikte van het racket is meestal tussen de 36 en 38 millimeter, waarbij de laatste de maximale dikte is die is toegestaan ​​volgens de huidige regelgeving van de internationale padelbonden.

De kern van een Padel Racket

Zacht schuim

Zacht schuim (polyethyleen) helpt je elke slag te voelen. Je hebt weinig kracht nodig om snelle slagen te maken. Omdat je iets meer tijd in contact hebt met de bal, kun je gemakkelijker effecten toepassen. Het nadeel is dat schuim erg veerkrachtig is, waardoor je minder kracht hebt bij het slaan.

Op de verpakking van een racket staat meestal 'salida de bola' vermeld. Dit verwijst naar de veerkracht van het materiaal. Als je een racket hebt met een hoge "salida de bola", betekent dit dat de bal zeer actief tegen het racket stuitert. Dit is ideaal voor beginners en oudere spelers, omdat ze minder kracht en lichaamstechniek hebben om de bal met controle en snelheid te slaan. Hoe meer  'salida de bola' hoe gemakkelijker het is om de bal terug te slaan.

Hard(er) rubber


EVA-rubber is hard en minder flexibel. Vooral in de winter is het moeilijker om hier mee te spelen omdat de ballen dan zwaarder zijn. In wedstrijden met hoge snelheid zijn rackets met EVA-kernen ideaal. Er zijn spelers die in de zomer met hardschuim spelen en in de winter met zacht schuim. De EVA-kern is duurzamer dan Polyethyleen en daardoor ook duurder.

De laatste tijd hebben sommige merken ook een derde type kern (polyethyleen) ontwikkeld, dat zowel EVA als FOAM combineert. Deze hybride is een zacht rubber en is duurzamer dan polyethyleen omdat de buitenkant van EVA-rubber is.

Aanvallende en Verdedigende Padel Rackets


Een van de belangrijkste factoren waarmee je rekening moet houden bij het kopen van een racket, is of je een aanvallende of verdedigende speler bent. Meestal spelen aanvallende spelers links en verdedigende spelers rechts. Aanvallende spelers hebben uiteraard een agressiever racket nodig dan de defensieve spelers. De defensieve spelers zoeken juist weer meer controle in het racket. 

Prijs


Prijs is niet de belangrijkste factor bij het kiezen van het beste Padel Racket. Het is altijd een combinatie van je eigen niveau, speelstijl, vorm en kwaliteit racket dat je wilt aanschaffen. Kom je er niet helemaal uit? Neem dan contact op via klantenserivce@padelpatron of gebruik de chatfunctie aan de rechterkant van je scherm.

Naar alle rackets >